HET BELANG VAN EEN GOED PASSEND REDDINGSVEST

Volgens cijfers van het Rode Kruis draagt ​​meer dan 87% van de mensen die verdrinken geen reddingsvest. Goed kunnen zwemmen is niet voldoende om een val in het water te overleven. Het dragen van een reddingsvest geeft hulpverleners extra tijd om je te bereiken en vergroot de kans om je te redden. Waarom je leven op het spel zetten als het zo gemakkelijk is om een reddingsvest te dragen? Het is echter van groot belang dat het reddingsvest je goed past en het correct wordt gedragen.

EEN GOEDE PASVORM REDT LEVENS

Misschien ken je iemand die zijn of haar reddingsvest niet goed draagt. Heb je je ooit afgevraagd of dat wel een goed idee is? Nou, dat is het zeker niet. Het correct dragen van je reddingsvest kan je leven redden. Allereerst moet je een reddingsvest dragen dat je goed past. Het mag niet te groot of te klein zijn. Er mag niet meer dan één vuist ruimte passen tussen je lichaam en het reddingsvest. Het moet als gegoten zitten!

HET BELANG VAN EEN KRUISRIEM

Hoewel kruisriemen niet wettelijk verplicht zijn, levert Mullion afneembare kruisriem bij alle reddingsvesten, omdat we er zeker van zijn dat het gebruik van kruisriemen levens redt.

Bekijk de onderstaande video om jezelf te overtuigen.

Een kruisriem is van groot belang, omdat deze je reddingsvest in de juiste positie houdt als je in het water valt. Het voorkomt namelijk dat het reddingsvest omhoog kruipt langs je lichaam als je in het water valt.

Onze automatische reddingsvesten worden geactiveerd zodra een watergevoelige cartridge in contact komt met water. Daardoor wordt een mechanisme geactiveerd dat een CO2-cilinder doorboort. Het gas uit de cilinder blaast het reddingsvest op, waardoor je blijft drijven. Uiteraard hebben al onze reddingsvesten ook een handmatige bediening als back-up.

De video laat zien hoe het reddingsvest van de persoon die de kruisriem niet draagt ​​wordt opgeblazen, maar direct een opwaartse beweging maakt en boven het hoofd van de drager belandt. Omdat het reddingsvest niet meer rond het bovenlichaam is bevestigd, blijft de persoon hierdoor duidelijk niet veilig drijven. Het dragen van de kruisriem zorgt ervoor dat het reddingsvest op zijn plaats blijft en de juiste ondersteuning biedt in het water.

STANDAARDEN

Zoals gezegd, het is niet verplicht om kruisriemen te leveren bij reddingsvesten. Er is echter een verschuiving gaande in de testprocedures, waardoor het binnenkort verplicht wordt om reddingsvesten te testen met en zonder het gebruik van kruisriemen.

 

© 2012 - 2024 HBS safety products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel