OVERZICHT VAN BEGRIPPEN

CLO waarde
Een eenheid die de relatieve thermische isolatiewaarde uitdrukt. Een CLO = 0.1555 °C x m2 / W

Droogpak
Een kledingstuk dat voorkomt dat grote hoeveelheden water bij immersie binnenkomen, de isolatie hangt af van het droog blijven van de drager.

Wet suit
Een kledingstuk dat het gecontroleerd in- en uit het water gaan mogelijk maakt. Door een stationaire laag water op het lichaam te houden, werkt dit als een isolatielaag.

Immersiepak
Een pak dat bedoeld is om de drager te beschermen tegen de gevolgen van immersie in koud water.

Continu draagbaar pak
Een drijfpak is een soort continu draagbaar pak dat is ontworpen om de drager op het werk warm en droog te houden en te beschermen tegen verdrinking in water met een mate van thermische bescherming tegen koude shock en onderkoeling. Deze kledingstukken zijn tevens technisch geclassificeerd als PFD's (Persoonlijke drijfuitrusting) of drijfhulpmiddelen, die altijd een minimum van 50 Newton drijfvermogen bieden. Door middel van de geïncorporeerde drijflaag van schuim, zorgt dit type kledingstuk ervoor dat de drager voor onbepaalde tijd blijft drijven en zonder onnodige last kan zwemmen. Ze zullen de drager echter niet automatisch rechtop draaien vanuit een positie met het hoofd naar beneden. Hiervoor is het gebruik van een compatibel reddingsvest vereist, bij voorkeur met een drijfvermogen van 275 N om een ​​optimaal zelfoprichtend vermogen te garanderen.

Abandonment pak
Een immersiepak, ontworpen om snel aan te doen bij een dreigende immersie.

Inherent drijfvermogen
Drijfvermogen dat wordt verschaft door een materiaal dat minder dicht is dan water, b.v. een schuim met gesloten luchtcellen, en een permanent deel uitmaakt van het kledingstuk.

Persoonlijke drijfuitrusting (PFD)
Een veiligheidsuitrusting voor personen die zich bezighouden met activiteiten, hetzij in verband met hun werk of hun vrije tijd, in of nabij water. PFD's moeten, mits correct gedragen, een redelijke bescherming bieden tegen verdrinking bij immersie in water door een specifieke hoeveelheid extra drijfvermogen te bieden en zo de overlevingskans te vergroten ...

PFD's kunnen worden onderverdeeld in de volgende twee hoofdklassen:

  • die welke de drager in het water met het hoofd boven water houden, ongeacht de lichamelijke conditie (reddingsvesten).
  • die waarbij de drager moet zwemmen en andere houdingsbewegingen uitvoeren om de drager met het gezicht boven water te houden (drijfhulpmiddelen).

Binnen deze hoofdklassen zijn er een aantal ondersteuningsniveaus, soorten drijfvermogen en activeringsmethoden.

Drijfhulpmiddelen
Kledingstuk of uitrusting dat, indien correct gedragen en gebruikt in water, een specifieke hoeveelheid drijfvermogen verschaft om de drager te helpen drijven in een verticale of opwaartse stand waarbij de luchtwegen vrij van het water zijn. Dit type uitrusting zal de drager NIET zelf rechtop draaien als deze zich in een positie met het hoofd naar beneden bevindt.

Drijfpak - continu draagbaar pak
Een drijfpak is een soort continu draagbaar pak dat is ontworpen om de drager op het werk warm en droog te houden en te beschermen tegen verdrinking in water met een zekere mate van thermische bescherming tegen koude shock en onderkoeling. Deze kledingstukken zijn tevens technisch geclassificeerd als PFD's of drijfhulpmiddelen, die altijd een minimum van 50 Newton drijfvermogen bieden. Door middel van de geïncoporeerde drijflaag van schuim, zorgt dit type kledingstuk ervoor dat de drager voor onbepaalde tijd blijft drijven en zonder onnodige last kan zwemmen. Ze zullen de drager echter niet automatisch rechtop draaien vanuit een positie met het hoofd naar beneden. Hiervoor is het gebruik van een compatibel reddingsvest vereist, bij voorkeur met een drijfvermogen van 275N om een ​​optimaal zelfoprichtend vermogen te garanderen.

Opblaasbaar reddingsvest
Persoonlijke drijfuitrusting waarbij het drijfvermogen wordt verkregen door opblazen via de mond (oraal opgeblazen) of uit een gecomprimeerde CO2-gascilinder; ofwel handmatig door aan een door de drager bediende hendel te trekken, of automatisch zonder dat de drager enige actie hoeft te ondernemen, maar wordt geactiveerd bij immersie in water, hetzij door een hydrostatisch mechanisme of een mechanisme dat gebruik maakt van cellulose. Mullion 150N en 275N opblaasbare reddingsvesten zijn gemaakt met een enkel luchtcompartiment (EN / ISO-normen) of met een dubbel luchtcompartiment (vereiste IMO / SOLAS-voorschriften). Een 'stand-alone' automatisch reddingsvest zal de drager zelf rechtop draaien als het correct wordt gedragen; het zal een persoon die in het water valt omdraaien, zelfs als deze bewusteloos is, het biedt echter GEEN bescherming tegen koude shock of onderkoeling. Deze reddingsvesten worden meestal alleen gedragen in warmere klimaten en als er minder risico is op immersie en shock in koud water.

Ze kunnen ook worden gedragen in combinatie met een continu draagbaar pak, een ideale combinatie om de drager volledige bescherming te bieden. Wanneer de twee samen worden gedragen, is het belangrijk om de instructies voor het aantrekken strikt te volgen en de compatibilieit na te gaan en te testen, omdat de ene de andere kan tegenwerken en een negatief effect op het zelfoprichtende vermogen kan hebben. Bijvoorbeeld, zo wordt het dragen van een 150 Newton reddingsvest samen met een continu draagbaar pak niet aanbevolen met het oog op het zelfoprichtende vermogen; voor deze toepassing adviseren wij het gebruik van een compatibel reddingsvest van 275 Newton. Neem bij twijfel contact op met Mullion voor advies.

Dubbel-compartiment drijfsystemen
Drijfvermogen wordt geleverd door 2 apart opblaasbare compartimenten, zodat bij mechanische schade aan de ene de andere nog steeds intact is en voldoende drijvend vermogen biedt (vereist voor IMO / SOLAS-toepassing).

Hypothermie
Een situatie waarbij de centrale lichaamstemperatuur lager is dan 35° C, dat wil zeggen 2° C lager dan de 'normale' centrale lichaamstemperatuur (= 37° C). Het risico op hypothermie is hoger bij immersie in koud water dan bij blootstelling aan een koude luchtomgeving, vanwege het feit dat water een grotere warmtegeleider is dan lucht. Hierdoor koelt het lichaam veel sneller af in water dan in stilstaande lucht met dezelfde temperatuur (ongeveer 25 keer sneller).

© 2012 - 2024 HBS safety products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel