ULTRA -THERMISCH GUTSEN EN SNIJDEN

 

Unieke mogelijkheden

De unieke manier van branden met de ultra-thermische elektroden maakt letterlijk alle materialen vloeibaar die het op zijn weg ontmoet, waarbij het materiaal zelf als brandstof wordt gebruikt. Zij snijden of smelten snel door elk bekend materiaal, zoals gietijzer, staal, roestvrij staal, beton, graniet, nikkel, titanium en aluminium.

Omdat onze systemen zo snel snijden is er een minimale opbouw van warmte, waardoor getemperde materialen vrijwel ongewijzigd blijven. Onze ultra-thermische elektrodes branden in vochtige omgevingen, zelfs in modder of water. Deze unieke prestatie geeft een belangrijk voordeel boven andere uitrustingen, vooral In industrieën met lastige werkomgevingen zoals bij mijnbouw of zware industrie.

Tijdsbesparing en kostenbesparende prestaties

Als tijdsbesparing de boodschap is, dan is dit systeem de eerste keuze van de professional voor toepassingen als gutsen, boren of snijden. Bedrijven voor onderhoud en herstellingen kunnen taken die anders moeilijk en tijdrovend zijn uitvoeren in slechts een fractie van de tijd die nodig is bij conventionele methodes. Zo wordt bijvoorbeeld de tijd dat dure zware graafwerktuigen buiten gebruik zijn aanzienlijk verkort bij het verwijderen van verbindingspinnen uit de rupsen of de herstelling ervan. Of bij het verwijderen van harde aanslag. Dit systeem is kosten- en werktijdbesparend. Omdat onze ultra-thermische systemen werken bij temperaturen boven 5000°C is het overbodig om het oppervlak voor te verwarmen. Aangezien er geen permanente elektrische stroom nodig is kunnen herstellingen uitgevoerd worden zonder braamvorming aan rollagers en bussen. Bovendien zijn schuren of reinigen van werkvlakken bij het gutsen overbodig, omdat ons systeem geen koolstof afzet.

Veiligheid en gebruikscomfort

Dit systeem is veiliger dan andere omdat het geen hoge stroomsterkte nodig heeft of potentieel gevaarlljke acetyleen of een andere brandstof. Het gebruikscomfort en de veiligheid van de gebruiker zijn eveneens verbeterd, omdat dit systeem minder geluidshinder, rook of toxische gassen veroorzaakt dan andere systemen. De gebruiksvriendelijk eigenschappen werden ontworpen met het oog op de eenvoudigheid in het gebruik. Het 12 Volt DC ontstekingssysteem, enkelvoudige 0² bron met een reduceerventiel en volledig autonome draagbare sets verzekeren, dat dit systeem gemakkelijk te gebruiken is.….zelfs door de beginner.

 

© 2012 - 2024 HBS safety products | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel